7 Mythes over Back-ups

Fabels rondom de website back-up

Of we gaan er van uit dat alles altijd goed komt, of we denken dat het wel geregeld is… Een website back-up. Is het misinformatie of zijn we niet op de hoogte? In dit weblog wil ik even wat mythes debunken. Het is echt heel belangrijk om een (goede) back-up te maken om je site te kunnen herstellen.  Je hebt veel tijd en energie gestoken in het bouwen van je website. Bescherm je werk, je bedrijf en je site.

het is een mythe dat wordpress zelf back-ups maakt

WordPress maakt automatisch een back-up van mijn site

Nee. Helaas. Out of the box heeft WordPress geen enkele automatische back-upfunctionaliteit. Je kan misschien wel gegevens exporteren maar dat is onvolledig. Technisch: Je kan een XML bestand maken met daarin berichten, pagina’s, opmerkingen, categorieën en tags. Dit dien je handmatig te doen en afbeeldingen worden niet meegenomen.

Een databaseback-up is goed genoeg

Helaas is dat niet genoeg. Een databaseback-up, of het nu de eenvoudige WordPress-export is of iets ingewikkelder, bevat alleen de inhoud van uw site. U hebt de woorden op uw site opgeslagen, maar verder niets. Wederom worden er geen afbeeldingen meegenomen. Daarnaast wordt ook je thema (ontwerp), plugins en vormgeving niet opgeslagen.

Een databaseback-up slaat uw inhoud op, maar jij hebt meer nodig om jouw site weer operationeel te krijgen. Een goede WordPress-back-up hoort je volledige site bevatten.

mythe dat een database back-up genoeg zou zijn
mythe dat webhost voor je zorgt

Mijn webhost zal voor me zorgen

Ja het klopt dat webhosts back-ups kunnen bieden. Kan jij je veroorloven om je website back-up in handen te geven van je host? Dit kan automatisch zijn maar er zit een addertje onder het gras.

  • Hoeveel uren / dagen kan je terug?
  • Kan je de site zelf terugzetten?
  • Wat als je juist een back-up nodig hebt als je een probleem hebt met je host?

Een hostback-up is een mooi (laatste) redmiddel, maar het is niet de back-up waarop jij moet rekenen.

Ik heb nooit een back-up nodig

Auw, ‘beroemde laatste woorden’. Dat is wat mensen zeggen vlak voordat de het fout gaat. Je denkt nooit dat je een back-up nodig hebt, totdat dat ene moment… Dan hang je.

Neem het heft in handen. Wees proactief. Je moet proactief zijn. Je zal zien dat servers falen, updates crashen, hackers komen binnen, of "iemand" (jij vast niet) drukt op de verkeerde knop - er gebeurt iets. Wees voorbereid. Bescherm je site tegen meer dan alleen je eigen fouten. Een gedegen back-up is echt de oplossing.

never underestimate how wrong you can be!

Mythe dat je nooit een back-up nodig hebt
het is een fabeltje dat hackers niet geïnteresseerd zijn in jouw website

Hackers geven niet om mijn site

Oh dat is echt een fabel. Het maakt niet uit hoe ‘onbelangrijk’ je website is. Ga voor de grap eens naar /bad-robot en kijk wat we achter de schermen doen. Wat wij te zien krijgen in onze logs is ongelooflijk. Hackers en Bots zoeken naar achterdeurtjes, proberen in te loggen en proberen bestanden te benaderen om je site te infecteren. Dat doen ze echt niet alleen om klant gegevens te achterhalen. Het kan zijn dat ze enkel de rekenkracht van je webserver willen gebruiken. Een hacker kan spam versturen namens je server waardoor jij in een kwaad daglicht wordt gesteld. Het gebeurd bij duizenden WordPress websites per dag!

Nou, ik heb ooit een back-up gemaakt, dat is vast genoeg

Ehm ja, natuurlijk… Hoe oud is die back-up? Hoeveel is er sindsdien veranderd? Je hoort je website technisch fit te houden. Je hoort Core updates te doen en je plugins bij te werken. Daar zou je dan ook weer back-ups van maken. Zo sluit je achterdeuren af, verbeter je de kwaliteit van je website. Een back-up van afgelopen maand of jaar is nu eenmaal niet genoeg.

ik heb wel eens een back-up gemaakt

Een back-up en onderhoud is veel werk

Werkelijk? Dan kan je het beste gebruik maken van mijn webservices. Het neemt je dat werk uit handen. Jij kan je richten op je onderneming en ik verzorg je back-up. We werken met premiem plugins zodat fouten in de code snel worden bijgewerkt en aangeboden. Zo houden we je site fit.

Een Veilige WordPress Website

Bijgewerkt: Versie 2.2!

Beveiligen van een website is vandaag de dag echt noodzakelijk. Geregeld worden sites gehackt. Meer en meer mensen maken zich zorgen. Maar er zijn tal van manieren om je website te beveiligen.
In dit e-book praat ik je bij over veiligheid en WordPress. Onderwerpen die de revue passeren zijn:

  • 3 ingrediënten waar je altijd rekening mee dient te houden
  • 3 soorten beveiliging die jouw website nodig heeft
  • 4 praktijkvoorbeelden van veiligheid
  • Nieuw toegevoegd: 7 Mythes over back-ups
  • Meer hulp nodig?


Lees meer over malware in jouw website.

Category: E-book

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *