visit english version
visit Dutch version

Over Brent Wouda

brent-woudaIk begon mijn eigen onderneming in 2009 als creatief ontwerper. In de jaren die volgden is het altijd mijn doel geweest om fraaie dingen te maken met bijzondere mensen. Rapporten, websites, tijdschriften en logo’s. Alles met een creatieve kwinkslag, een gezonde dosis energie en vrolijkheid die een lach op je gezicht tovert.

Ik ben nu op een punt gekomen dat wat ik heb geleerd onderweg graag wil delen.

Als je niet weet waarheen te gaan, kijk dan om en zie het pad wat je bewandeld hebt. Het zal duidelijk zijn in welke richting je gaat.

Winter sport en buiten activiteit

Een winter in Finland

Twaalf jaar geleden studeerde ik in Finland. Winter sport en buiten activiteiten was een van de onderwerpen. Daar zag ik voor het eerst een kota en een laavu. We overnachtten in zo’n kota, na een lange sneeuwschoen wandeling. In die nacht zag ik het Noorderlicht. Sindsdien droom ik van een plek waar ik tijd kan doorbrengen met mijn dierbaren. In 2017 zal ik in mijn tuin een Laavu bouwen.

Cycling-to-france

Fietsen naar Frankrijk

Meer dan 10 jaar lang bracht ik de eerste week van mei door in een klooster in Frankrijk. In 2010 ben ik er zelfs naar toe gefietst (een afstand van ruwweg duizend kilometer). Je neemt een week de tijd. Je hebt een ander ritme aan en neemt de tijd om te ontmoeten. Even stil staan waar je staat en waar je heen wil in je leven. In spirituele zin maar ook op het gebied van studie, werk en relatie. In die weken ontmoette ik nieuwe mensen, sprak en discussieerde over zaken die we waardevol vinden in het leven. Het heeft mijn persoon en mijn geloof verrijkt. De vrienden die ik daar heb ontmoet zie ik nog geregeld.

Taizé is een plek waar je deelt en vindt wat je misschien niet in eerste instantie zocht.

Tiveden-Sweden

Tiveden Nationaalpark

In mei 2011 begon ik met het plan om in de toekomst vrienden te helpen. Het begon met het idee om een vakantiehuis in Zweden te kopen. Ik werkte diverse scenario’s uit met verschillende financiële onderbouwingen. Van een kleine hut tot een boerderij. Het zou gaan om het delen van tijd en kennis en het bieden van een uitwijkplaats. We ondernamen een wekenlange reis naar Zweden op zoek naar het juiste plekje. Verloor mijn auto in het bos onderweg en ontmoette de man die me mijn eerste kopje koffie schonk.
Door mijn auto achter te laten onder een appelboom, deed me beseffen wat bezit ver weg zou betekenen. Het zou als een last kunnen zijn, iets buiten je eigen bereik. Leerzaam.
Vrienden daar vertelden me dat deuren altijd open zouden staan.

In de jaren die volgden bleef ik rondlopen met het idee om ‘iets’ te willen delen
OKC

OKC USA

In de lente van 2015 ben ik naar Oklahoma gegaan en ontmoette de mensen die ik voorheen enkel virtueel kende. Vol inspiratie en energie vond ik een manier om te beginnen met ‘delen’. Ik ontwikkel nu wprosper. Een platform om boeken die ik interessant vond te delen. Net als wijze spreuken. Het is een manier om je kennis te delen.

Ik nodig je uit om ook een steentje bij te dragen.

We zijn voortvarend wanneer we delen.

Top