logo-vanbrent-2015 wit

Laten we samenwerken

Mooien dingen maken met mooie mensen

Kom jij ook naar het ont-moet festival?

8 - 14 juni

Ik organiseer met een aantal andere inspirerende mensen een online festival. De kern: Dat jij jij mag zijn. Ga op zoek naar jezelf, en ontmoet een ander.

Meer informatie over het programma en de tickets is te vinden via onderstaande link.

Blog

Ik zoek nog een pakkende titel

26 mei 2020

Schrijven is schrappen… Sparren over je verhaal? Volg mijn workshop.

Het is de toon die de muziek maakt

18 mei 2020

Ben zzp-er of noem jij je ondernemer? Het is de toon die de muziek maakt. Ga staan achter je verhaal!

Podcast

Wie ben jij en wat doe jij?

Hoe kan je er voor zorgen dat in deze snelle tijd je boodschap duidelijk is en blijft staan.

  • Wat wil je zeggen, wat is je boodschap? – Dit is je belofte
  • Hoe breng je die boodschap over? –Door duidelijk te zijn
  • Hoe vinden mensen mij? – Door herkenbaar te zijn.

Terug naar het begin. Wie ben je, wat doe je en wat kan jij voor een ander betekenen? Wees duidelijk, herkenbaar en consequent. Ik help vele bedrijven met het verduidelijken van hun boodschap. We kennen onze verhaal, maar komt het ook zo over?

Door richtlijnen op te stellen kan jij jezelf toetsen. Past dit in lijn met onze overige communicatie. Gebruiken we dezelfde toon, beeld, kleur en letter?

Laten we samen kijken naar jouw verhaal!

Kijken-naar-jouw-verhaal-koffie

Laat zien wie je bent in alles wat je doet

Wie we zijn laten we zien in alles wat we doen. Dan zou het goed zijn om ook herkend te worden. Door je communicatie uitingen af te stemmen op elkaar zorg jij ervoor dat jij duidelijker kan tonen wat jij te bieden heb. Door die duidelijkheid sluit je makkelijker aan bij je doelgroep. Zij weten wat ze aan je hebben, wat jij doet en dat ze met je willen samenwerken dan wel je product willen kopen.

Ik ontwikkel brandsheets. Hierin leggen we vast wat je tone-of-voice is, je kleurenpallet en je compositie. Dit zorgt ervoor dat je zelf kan toetsen of wat je communiceert klopt met wat je wil vertellen.

Ik-ben-brent-en-dit-is-mijn-bedrijf

Een uitgekookte stijl.

De mooiste gerechten bestaan vaak uit maar een paar ingrediënten maar zijn een ware smaaksensatie. Vormgeven is fijnproeven, balanceren en uitproberen. Ik weet met een aantal beeld elementen een stijl te maken die je over jouw communicatie kan gieten. Smaakvol.

Door in gesprek te gaan zien we wat jij wil uitstralen. Wat bij je past. Zo kan jij het beeld creëren waarmee jij jouw klant weet te raken.

ywca vormgeving vanbrent

Waar te beginnen?

Vaak zien we iets wat we mooi vinden maar kunnen het niet destileren naar onze eigen communicatie. Hierdoor krijgt een volgende uiting weer een ander beeld. Natuurlijk zie jij je eigen bedrijf elke dag en is wat jij doet logisch voor jou. Hoe kan jij in beeld en taal als een snelle elevator pitch uitleggen wat je doet. Dat is een kwestie van oefenen. Praten en bijschaven. Als we gaan werken aan de huisstijl van jouw bedrijf dan beginnen we ergens en nemen langzaam alle uitingen onder handen.

Omdat niet ieder bedrijf meteen een dik brandmanual nodig heeft waarin echt alles staat beginnen we met een brandsheet. Maatwerk, wat jij nodig hebt.

kleurrijker-vormgeving-Vanbrent-brandsheet
Hoe groot is mijn foto als ik reproduceer?

Hoe groot is mijn foto?

07 mei 2020

Als vormgever krijg je content in alle soorten en maten aangeleverd. Als beeldtovenaar verwacht men dat ik van een plaatje zo groot als een postzegel een banier kan maken. Uitleg over resolutie en pixels

Je hebt een goed idee, maar krijgt de ander niet mee?

Het ‘ja maar’ van een ander…

26 mrt 2020

Vol goede moed deel jij waar je mee bezig bent. Vaak krijgen we niet de reactie die we verwachten. In plaats van meedenkers krijgen we tegenwind te verwerken.

Meer over XSS en Ddos

30 apr 2020

Een blog over onveiligheden die je allicht als bezoeker al eens bent tegen gekomen. In dit weblog lees je meer over Cross site scripting en Denial of service.

Wat is #Rapidgate?

14 mei 2020

Het fenomeen Als jij een batterij snellaad dan worden ze warmer. Een gemiddelde elektrische auto zal de batterij actief afkoelen. Zo blijft de batterij op een ideale laadtemperatuur. Begin 2018 kwam men erachter dat de Nissan Leaf laadproblemen had. In dit bericht lees je waardoor dit kwam. Actief koelen De Nissan leaf (40kWh -2018) had …

Wat is #Rapidgate? Lees verder »

Branding is meer dan een logo...

VanBrent = Brent Wouda

Vorig millennium begon studeerde ik Multimedia Vormgeven. Werkte als vormgever bij Houben-Westerhof en Hogeschool Rotterdam. Daar werkte op de webredactie en later bij bureau externe betrekkingen. Hierdoor heb ik inkijkje gekregen binnen de organisatie van een Hogeschool. Ik ben in 2009 begonnen met mijn eigen bedrijf. Ik wilde creatieve en mooi vormgegeven producten maken. Zorgen dat mkb-ers en Hogescholen bezig konden zijn met waar zij goed in zijn. Ik help en ontzorg hen, geef vorm aan hun communicatie.

Nu 10 jaar later, doe ik dat nog steeds.

Brent-Wouda

Brent Wouda

Creatieve Duizendpoot

Britt-Das

Britt Das

Art Director
Concept Designer
Cross-Media Vormgever

Jasper-Romein

Jasper Romein

Drukwerk

Ronald-van-der-heijden

Ronald van der Heijden

Research