Herfst; Tijdwinst door nieuwsdieet

Lente

Het moet in de lente geweest zijn dat ik met een aantal veranderingen in mijn leven begon door te voeren. Ik heb met hulp van mijn gezin een aantal grote stappen gezet om bewuster te gaan leven. Het leven is complex en ik ben gaan kijken naar mijn invloed erop.

Nieuwsdieet

We hebben sinds we in Roden wonen geen televisie meer in ons huis en in het voorjaar hebben we ook onze betaalde diensten als ‘Netflix’ en’npostart’ opgezegd. Door het lezen van ’Het nieuwsdieet’ werd ik gesterkt om te stoppen met het consumeren van nieuws.

De tijd die er vrij komt door niet meer hapklare brokken stukjes irrelevant nieuws te nuttigen maakte de weg vrij voor een andere manier van kennis tot me nemen: Het lezen van boeken.

Ik had voor een iemand die doorgaans niet veel boeken leest een streven gezet om iedere maand een boek te lezen. Zo juist heb ik mijn 18e boek dicht geslagen. Er ligt nog een stapel van 10 boeken op me te wachten en op mijn wensenlijstje staan er nog een paar.

Weet waar je goed in bent en wordt daar beter.

Brent Wouda

Boeken en podcasts geven je de mogelijkheid om content tot je te nemen die gestructureerd en zonder afleiding is. Het is voor mij een manier om de diepte in te gaan in de psyche, voeding, gezondheid.

Herfst

Tijdens de herfst ben ik veel in het bos te vinden. Enerzijds omdat mijn jongste zoon er heel graag is en anderzijds omdat het me even buiten mijn eigen woon/werkplek plaatst. Terwijl mijn zoon vooral glunderend heuvels af rent en in het nu is kijk ik in gedachten terug naar wat we allemaal gedaan hebben. Ja nog een dikke maand en het jaar is alweer voorbij. Op het gebied van video aardig wat nieuwe ervaringen op gedaan. Daar zal ik later nog wat meer over vertellen.

Offline

Ik heb dus een offline modus gevonden die het mogelijk maakt om helderder te denken. Ik laat me minder afleiden en heb hierdoor de mogelijkheid om mijn tijd anders in te delen. In de maand november vind ik doorgaans de rust om even stil te staan, achterom te kijken en daardoor te zien waar ik heen kan gaan. Iets wat me al eens in Taizé was verteld maar wat ik steeds vaker lijk aan te halen. In de avond tot na het ontbijt is de mobiel nu buiten handbereik. Wat een rust. Meer tijd om je te verdiepen waar je passie ligt. Weet waar je goed in bent en wordt daar beter.

Voor mij is dat geniale creatieve content maken onder andere met jou.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven