One Day Methode

Ik ben nu al jaren  bezig met het inrichten van mijn leven. Mijn bedrijf, mijn gezin, mijn dromen en de balans daarin vinden zijn een uitdaging. Constant leer ik nog bij als het gaat om de software oplossingen op video- en beeld bewerking. Als Papa en partner zoek ik een weg. In dit blog meer over de uitdagingen en een oplossing voor het makkelijker maken van je leven.

Als je doet wat je altijd doet zullen de resultaten hetzelfde zijn. Ik ben een dwarse denker. Het zorgt er voor dat ik altijd beide kanten van de medaille wil kennen. Advocaat van de duivel is de rol die ik aanneem om te zien wat voor andere standpunten er zijn. Mijn eigenwijze leven heeft een omwenteling gemaakt. Zakelijk doen zich veel kansen op het gebied van video en online oplossingen en zoek daar dan alles weer voor uit.

Geef jezelf een boost en een kick start je dag.

Brent Wouda

WordPress veranderingen

We zien ontwikkelingen in het WordPress domein verder ontspringen. Eerder had ik het al eens over thema’s en plugins die niet meer onderhouden worden door hun ontwikkelaars. Het wordt nu duidelijk dat dit komt door het verlaten van een jquery library (een deel van de code) waar veel plugins die al jaren mee gaan op gebaseerd zijn.

Daarnaast nemen het aantal veranderingen in de ‘core’ van WordPress nu zo’n vlucht dat het voor ontwikkelaars bijna niet te doen is om plugins houdbaar te houden. De komende tijd zal het vaker voorkomen dat we op de achtergrond onderdelen moeten vervangen omdat structuren die veel website bouwers gebruiken veranderen.

Door de wijzigingen van ‘just a little bit of code’ naar veel conditionele mogelijkheden worden zelfs de simpelste plugins nog ingewikkeld. Conditionele logica was altijd heel simpel. Het was het één of het ander, maar nu kan het door het veranderende eco systeem van WordPress maar zo zijn dat er eerst een aantal systeem checks gedaan moeten worden om foutloos op de voorkant dat te laten zien wat voorheen logisch en normaal was.

Simplify your live

Een lang verhaal voor: terug naar de tekentafel. Maak het simpel en voor mij: investeer tijd om nog meer op voorhand plat te slaan. Simplify your life – laat dat nou net het thema van dit jaar voor mij zijn. Door minder te doen hou je meer tijd over. Dat sluit aan bij de One Day Methode (https://oneday.nl ). Ik sta vroeg op, heb tijd voor mezelf en wanneer de wereld ontwaakt heb ik al een mooi aantal uren kunnen doen wat ik wil. Resultaat is dat je na het eten nog een (tennis) balletje slaat of een boek leest. Ik merk dat ik in ieder geval minder op de bank hang aan het einde van de dag want je wil gewoon lekker slapen en rusten.

De One day methode gaat er vanuit dat je in het begin van de dag meer energie heb dan aan het einde. En als je op dat moment tijd aan jezelf besteed je dag positief beïnvloed wordt. Okay het oer brein wil nog wel roepen dat je misschien beter uit bed kan stappen. Maar als je eenmaal een korte meditatie heb gedaan en in de keuken de eerste glazen water drinkt dan ben je eigenlijk wakker en sta je aan. Geef jezelf een boost en een kick start je dag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven